sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Menin lupaamaan...

Menin heikkona hetkenä lupaamaan, että teen muistiinpanoja myös uuden riekkupellen kehittymisestä. 11 viikkoa on nyt ikää ja pupupatterit ainakin tässä vaiheessa. 


Ruokakuppikoulutuksessa olemme edenneet vaiheeseen, jossa Ami malttaa istuen odottaa jo tovin ja tarjoaa katsekontaktia. Maahanmeno avustettuna on nopea ja tutittaminen aloitettu. En muistanutkaan, kuinka liikkis pieni pentu on, kun se harjoittelee seuraamisen alkeita.

Olen ulkoiluttanut koirat pääosin erillään, ettei Amista tule Jossin koiraa, niin kuin Jossista tuli pentuna Sepen koira. Tämä mahdollistaa myös alueen koiriin tutustumisen, kun Jos ei ole tiukkapipoisena mukana. Metrolla on matkustettu, portaita on harjoiteltu, kyläilty on siellä sun täällä. Erityisesti lapsiin on tutustuttu, koska he ovat osin olleet Jossin akilleen kantapää.

Mäyräkoira Iiris on väsymättä jaksanut leikkiä ja juoksuttaa Amia. Se on urhoollisesti kestänyt pennun kaikki kommervenkit. Jos hoitaa kyllä järjestykseenpanon kotona.

11 viikkoa tarkoittaa 10,4 kg ja noin 40 cm. Mielenkiinnolla odotan, kuinka suuri Amista tulee. Isänsä sekä oli 68 cm, äidin noin 60 cm.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti